torstai 7. helmikuuta 2013

Forum-teatterin taikaa

Aamulla sato vettä, en päässy uihman. mälsää. Mutta muuten on ihanaa kaikki! Eilen piethin ensmäinen työpaja Barefeetin toimijoille. Se oli aivan mieletöntä! Se keskustelun määrä, mikä siinä heräs, oli jotaki sanoin kuvailematonta. Harvoin Suomessa törmää vastaavaan. Ja muutenki koko niitten meininki ja energia oli tosi mahtava.

Aiheena piettiin edelleen vanha tuttu: seksuaalisuus. Tarkemmin Sexual issues in Zambia. Saatiin myös paljon tietoa siitä, miten ja kuinka paljon seksuaalikasvatusta Sambiassa on kouluissa. Jonku verran on, mutta eniten HIV-valistusta. Kun taas me halutaan enemmän keskittyä itsetuntoon ja itsensä tuntemiseen. Jengi Barefeetilla on todella ammattitaitoista ja olis kyllä todella hienoa saaha niitten kans työskenneltyä niin paljon kuin mahollista. Myös siksi, että niissä on hyvin potentiaalisia meän työn jatkajia, mikä on kans erittäin tärkeää meille.

Keniassa koettiin, että patsasharjotteet ei ollu niitä vahvimpia, mutta näitten kans toimii! Voi myös tietty johtua siitä, että ne on tehny tätä hommaa jo aiemminki ja oppinu tavallaan jo osallistavan teatterin tavoille. Ryhmälähtöstä forumia tehtiin eilen ja seki, mikä niistä tyypeistä paljastu oli, että ne on ihan mielettömän hyviä näyttelijöitä! Aivan fantastisia. Ja seki vielä, että kun tuli korvaamisen aika, sortaja ei luovuttanu liian helpolla. Hän pysyi hyvin vahvasti roolissaan eikä muuttanut sen persoonaa epärealistisesti, mihin taas olen muutamia kertoja Suomessa kohdannu enkä ole silloin osannu siihen puuttua tai suhtautua. Ihanan toimivaa!

Mietiskeltiin tuossa myös eilen, että olis aika hienoa tehä näitten tyyppien kans joku seksuaalikasvatukseen liittyvä forum-näytelmä, jonka kans vois sitte kiertää ryhmissä. Samalla heki voisivat oppia jokerointia, jolloin varmasti meän työ tulis jatkumaan meän häivyttyä Sambiasta. Mutta katothan nyt, mitä tässä vielä keksithän. :) Semmonen ongelma siinäki tietty on, että ku ei haluta täälä pääkaupunkiseuvulla pysyä koko aikaa, niin pittää päästä vähä syrjemmäs. Mutta onneksi Barefeetilaisia on muuallaki Sambiassa. Ja nittä tyyppejä kans tavathin eilen ja tavathan kohta taas lissää.

Kaiken huippuna eilen oli tanssi! (Varsinki Makelle) Meän työpajan jälkhen jäimmä hengailemhan sinne niitten koulutukseen ja osallistuimma kans siihenki vähäsen. Sitte sinne tuli Bolivialainen tanssinopettaja, joka alko opettaa tanssimista ja seuraavat kaks tuntia vain tanssithin! Hiki virtas ja hauskaa oli! Todella ihanaa. Tänhänki pääsemä taas tanssimhan niitten kans.

Kyllä täällä Afrikan maalla on sitte ihanaa olla! Nyt ei muuta tällä kertaa. Myöhemmin taas!

Heippa! pus

-Kake

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa se hyvältä ja innostavalta. Mukavaa että sattu teile tuommonen porukka löytymhän paikan päältä. Kallo silti paras paikka vaikka vähä kylymä aamula -28 nyt -21 pusipusi -take

    VastaaPoista
  2. Ihania kokemuksia siellä näyttää karttuvan =) Ja loistojuttu, jos saatte työnne jatkumaan siellä kotiinpaluun jälkeenkin. Halauksia napapiiriltä t. Kaisulin äiti

    VastaaPoista
  3. Oih, kuulostaa mahtavalta!
    Toivottavasti matka jatkuu yhtä energisenä ja innostavana! :)

    Afrikka. <3

    -Suvi R.

    VastaaPoista
  4. Oih, kuulostaa mahtavalta!
    Toivottavasti matka jatkuu yhtä energisenä ja innostavana! :)

    Afrikka. <3

    -Suvi R.

    VastaaPoista