tiistai 2. huhtikuuta 2013

Livingstonen laiskamadot - synkkää valitusta

Voi, mikä työpaja takana. FTMC - Forum Theatre Master Class Livingstone on osottautunu vähä haastavaksi. 1: me tarjoamme niille ilmaisen opetuksen forum-teatterista. 2: ne vaatii sen lisäksi ilmaisen lounaan ja kuljetuksen työpajoihin. 3: tarjoamamme lounas (nshimaa, vihanneksia, kalaa) ei kelpaa heille, he vaativat lihaa. 4: Tyypit ehdottivat kurssin sääntöihin kohtaa "tule ajoissa" - porukka valuu paikalle puolitoista tuntia myöhässä. Pahoitteleeko kukaan myöhässä tuloa? Eipä tietenkään. Myöhästelyyn ollaan totuttu, mut tämä ei vaan toimi. 5: Porukka kävelee ulos harjoituksista kesken kaiken, ja palaa myöhemmin. Öö? 6: Korostamme, että poissaolot pitää ilmoittaa ajoissa. Ilmoittavat sekunnin ennen, kuin lähtevät, jos siis ilmoittavat (kts. kohta 5). 7: Kurssin Livingstoneen pyytänyt Clement huitelee pihalla kesken harkkojen. Miksi? "Äh, täällä sisällä on kuuma..." 8: Eräs tyttä torkkuu, ja väittää samalla olevansa aktiivinen osallistuja. 9: Kun asiasta puhutaan lopulta, he haluavat lyhyemmät työajat kurssille. Silti lounas tulee olla! Lisäksi osa haluaa, että forumia tehdään jatkossakin, ja uusia vapaaehtoisia tulisi Suomesta opettamaan heitä. MITÄ IHMETTÄ?

Teatteri-ilmaisun ohjaajan etiikka on ollut koetuksella. Make on kokenut hillitöntä tarvetta kuristaa erään nimeltä mainitsemattoman rastafarin kesken työpajan. Pitää hillitä itsensä, ettei ole töykeä. On käytettävä kaikki energiansa ja sisunsa ja vedettävä isolla energialla, vaikka ryhmän matalat energiat vetävät mukaansa. Huh huh. Kompromissina lyhennetään työpajojen kestoa iltapäivästä.

Meillä on onneksi 3 aktiivista tyyppiä, Ketty, Edvin ja Matthews. Harmi heille. Lisäksi kurssille välillä ehtivä Tusole-ryhmän vetäjä Daniel on mielettömän hyvä tyyppi. 

Joko mainitsimme, että eräs tyttö kieltäytyy näyttelemästä, koska "ei koskaan ole näytellyt". Kurssihan oli suunnattu teatteria aktiivisesti Livingstonessa tekeville nuorille ja nuorille aikuisille. Hmm. Lisäksi kyseinen henkilö vaikutti olleen paikalla sopivasti vaan ilmaisen lounaan takia.

Ei mennyt niin kuin Strömsössä tänään. Toivottavasti huomenna paremmin. Onneksi ihana kokki-Judith otti meidät mukaansa torille, saatiin halpoja avocadoja, papaija, upeita tomaatteja ja sipuleita. Suuntaamme pian kokkaamaan (lue: Make kokkaa, Kake tiskaa) majapaikkaamme. Ai niin, kaiken kukkuraksi majapaikassa on lauma "vekkuleita keski-ikäisiä" - sietämätömän "rennon nuorekkaita" ja "vallan vitsikkäitä" keski-ikäisiä miehiä. Aijaijai...
Tässä fiiliksiä kuvaava ilme maaliskuulta.



Kuva: Jaakko Kukkonen

Toivokaa meille parempaa työonnea!
rakkain terkuin Make ja Kake

4 kommenttia:

  1. Tylsää! Ei mikään ole niin tylsää kuin hyväksikäyttö! Onko mahdollista olla tarjoamatta ruokaa ja kyytejä? Eikä ainakaan lihaa. Se käy niin että ahneus kasvaa syödessä. Ja kun ihmisillä on vähän tulee teistä ruokinta-automaatteja heille. Unohtuu pääasia. Mutta hienoa työtä joka tapauksessa teette!!! Meillä on kaksi päivää ensi-iltaan. Ja eilen oli tiedostustilaisuus kirjastolla, jossa kerrottiin, että Väkivahva lopettaa näyttelijäntyön koulutuksen tähän kurssiin. Huh hei. Sitten voin tulla vaikka teidän Forumteatterikurssille-. Enkä valita ruuan määrästä enkä laadusta! Nauttikaa loppuajasta. Suomi odottaa teitä. Halauksia! Maija äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdyn em. kommenttiin..
      Valitettavasti kuulostaa just siltä, ettei kauhean monella kiinnosta muu kuin ilmaseksi tarjottava ruoka, vaikka paljon suuremmasta asiasta on kyse.
      Oletta kuitenki jaksanu tosi hyvin ja seki on paljon enemmän, kun on edes muutamat, jotka arvostavat mitä teettä :)

      Poista
  2. "Välillä pitää mennä huonommin, että voi mennä taas paremmin."

    -Liu Pang 3400ekr

    VastaaPoista
  3. Voi muruset... voimia teille kulttuurivaihtoon ja onnea huomiseen esitykseen alkaapa se sitten mihin aikaan tahansa.Kallossa kaikki hyvin. Jonna, Ottis, Titti ja Tino edelleen viihdyttät meitä =). Halauksi, kärsivällisyyttä ja voimia loppurutistukseen. Säästäkää tekemistä myös seuraaville ja nauttikaa lomailusta. Olette tehneet jo valtavan paljon afrikkalaisen ilmaisun eteen. Pus teille. T. Kaisulin äiti

    VastaaPoista