keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

BLOGIARVONTA!

Rakkaat lukijamme,
otamme harppauksen syvemmälle blogimaailmaan, ja järjestämme Kaken ja Maken historian ensimmäisen blogiarvonnan! Jännää! Arvonnan voittajalle lähtee yllätyspostipaketti Sambiasta! Arvomme voittajan kaikkien vastaajien kesken.

Osallistut arvontaan kertomalla meille,
mistä aihepiiristä toivoisit meidän kirjoittavan?

Jätä vastauksesi ja nimesi tai nimimerkkisi tämän postauksen kommenttiosioon sunnuntai-iltaan 24.3.2013 mennessä, niin olet mukana arvonnassa! Ilmoitamme voittajalle tässä blogissa!



Onnea matkaan ja Sambian aurinkoa!
Terkuin kommentteja odottavat Kake & Make
ter

24 kommenttia:

  1. Kertokaa afrikkalaisesta ruuasta. Kertokaa miten sitä tehään, kysykää paikallisilta tutuilta reseptejä. - Jaakko

    VastaaPoista
  2. Minua kiinnostaa hulluna miten teille jo siellä normaalit asiat tehhän täysin eri tavalla kuin täällä. Hmm.. Eli siis esim. aamurutiinien hoitaminen (vs. suihkuun-kalsarit-meikkaus-autoon-töihin) tai nukkumaan meneminen (täällä ei tarvi kuin kaatua sänkyyn) olettaen että estelettä jotain öttiäisiä siellä, tai ruuan laittaminen (vs. elintarvikkeet/keittiöt/pannut ja kattilat) taitaitaijnejne...
    (hirmu hankala esittää asia niinku se oikeasti kiinnostaa, mutta voin sitten kysellä tarkemmin kasvotusten :D)

    - Jonna -

    VastaaPoista
  3. Kertokaa rikollisuudesta ja laista! Siellä on kerta ilmeisesti aika outoja asioita laissa. Sehän joku tyyppi sai siellä linnaa kun oli sanonu pressaa tyhmäksi.. Myös se ois iha hauska tietää mitä ne paikalliset edes ylipäätään ajattelee lakitekstistä. Uskooko ne siihen vai onko se vaan pahaa läppää? Ja pääseekö rahalla rikoksesta kuin rikoksesta?

    VastaaPoista
  4. Musta te voisitte kertoa vaikka sambialaisesta elämäntyylistä, ihmisistä ja kulttuurista. Mitä kannattaa erityisesti huomioida, kun matkustaa sinne?
    - Kaitsu -u

    VastaaPoista
  5. Kertokaa meille Sambian mummoista! Mitä isoäidit siellä tekevät? Onko heillä arvovaltaa? Entä elintaso, asuminen? Millaista terveydenhuoltoa ämmit siellä saa, keneltä?
    Terveisiä täältä sinne! - Reija

    VastaaPoista
  6. Kertokaa siitä, että minkälaista on olla siellä yhteisöllisen kulttuurin maassa! Kuvista päätellen vaikuttaa siltä, että kaikki on siellä "yhtä perhettä". Ja siitäkin olisi kiva kuulla, että onko se todelle niin? Jos esimerkiksi kadulla polkaisee vahingossa toisen jalalle, niin miten siihen suhtaudutaan? -Mape

    VastaaPoista
  7. Kertokaa eläinten jäljistä! Tunnistatteko hyeenan papanat jo kaukaa? Onko antiloopin sorkanjälki arkipäivää?

    VastaaPoista
  8. Kertokaa sairaan kivasta kaverista jonka luokse muutatte viikonlopuks! Tällä kommentilla pääsette halvalla ku voitte vaan tuoda palkinnon :)

    VastaaPoista
  9. Kertokaa tuoksuista ja väreistä! Ne on kaikkialla niin erilaisia <3
    Niin ja toki kiinnostaa kuulla mitä töitä työ siellä teette :)

    VastaaPoista
  10. Ja kun opin tätä käyttämään, niin heti unohin nimen, eli Essi täällä kirjotti tuon edellisen.

    VastaaPoista
  11. Tää on varmaa vähä tylsä, mut yhteiskunnasta ois kiva kuulla. Millainen on vaikka koulujärjestelmä tai sairaanhoito? Myös siitä olisi kiva kuulla, että miten paikalliset teihin suhtautuvat? Ja kulttuurierot on aina hauskoja. Se mikä on meille itsestäänselvyys voi olla toiselle suuri hämmennyksen aihe ja toisin päin. :) a tietty teijän työskentely kiinnostaa.

    Katjuska

    VastaaPoista
  12. Kertokaa oudoimmista eläimistä\ötököistä, joihin ootte törmänneet :) t. Mira

    VastaaPoista
  13. Kertokaa oudoimmista eläimistä\ötököistä, joihin ootte törmänneet :) t. Mira

    VastaaPoista
  14. Mä haluisin lukea paikallisten uskomuksista! Sambialaisia sanontoja, arvoituksia, myyttejä, pieniä kansantarinoita! Ja mikä on sambialaisten mielestä elämän tarkoitus! :)

    -Aliisa

    VastaaPoista
  15. Ja mie haluaisin lukea siitä, millaista arkea tavalliset perheet siellä elävät, kuka hoitaa lapset ja pyykit ja minkälaisista palkkatyössä ihmiset käyvät. Miten arki eroaa Keniasta? Ja haluaisin kuulla paikallisista tutuistanne, hostellin henkilökunnasta ja torikauppiaista. Miten he teihin suhtautuvat ja kuinka mukavia keskusteluita käytte heidän kanssaan? T. Kaisulin äiti
    P.s. On aivan ihanaa lukea teidän töistä siellä. olette viisaita ja hemmetin taitavia. Olen haljeta ylpeydestä, kun luen teidän blogia. Ja siksi allekirjoitan aina Kaisulin ÄITI! Ja Maijan äiti on varmaan ihan yhtä ylpeä =) HYVÄ TE!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olen, Kaisulin äiti! Hienot, osaavat ja vielä kauniitkin tytöt! Maijan äiti

      Poista
  16. Haluaisin lukea sambialaisesta arjesta ja ruuasta.

    VastaaPoista
  17. Kirjoittakaa oman näköistänne tarinaa siitä mitä koette ja haluatte jakaa muille, kuvat kertovat väreistä ja luonnosta joten niitä kannattaa laittaa väliin. Ja sisältö voisi olla puolet teidän upeasta työstä ja puolet havaintoja ympäristöstänne. Kiitos osallistamisesta! - Beben mummi

    VastaaPoista
  18. Tykkään jo nyt tatsistanne tähän blogihommaan, mutta:
    Kertokaa mitä ajattelette Suomesta nyt, kun katsotte sitä aika pitkän matkan takaa? Jos mielikuvanne on jotenkin muuttunut, mikä siellä teki suurimman muutoksen?

    VastaaPoista
  19. Uu, meinas tulla kiire osallistua arvontaan:P

    Haluaisin kuulla, mikä teitä siellä Sambiassa
    1) koskettaa
    2) kauhistuttaa
    3) saa hyppimään ilosta
    4) vihastuttaa
    5) opettaa
    6) vie eteenpäin.

    Ihanaista eloa sinne lämmön ja seikkailujen keskelle:)
    T:Ninni

    VastaaPoista
  20. Minä haluaisin kuulla ihmisten tarinoita; lapsista, nuorista, vanhuksista. Onko siellä koiria? Tai muita kotieläimiä? Miten ihmiset ajattelevat ja tekevät siellä.
    toivoo Maija äiti

    VastaaPoista
  21. Ois tosi kiva kuulla jokin sellanen "selviytymistarina" esim. jostain sairaudesta, kun siellä ei terveydenhuolto oo niin itsestäänselvää ja niin. :)
    -sara

    VastaaPoista
  22. Kiva kiikku! Terkkui Kuopiosta tee Irdexu

    VastaaPoista
  23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista